'Slachtoffer' Fluwelen Revolutie terug: 'Toen Ajax belde, was het snel duidelijk'

'Slachtoffer' Fluwelen Revolutie terug: 'Toen Ajax belde, was het snel duidelijk'

Gepubliceerd: dinsdag 19 november 2019 om 14:52di 19-11-2019 om 14:52

Michel Kreek werd in 2013 slachtoffer van de 'Fluwelen Revolutie' bij Ajax, maar deze zomer keerde hij terug als coördinator onder- en middenbouw in de jeugdopleiding. Daar hoefde de oud-speler van de Amsterdammers niet lang over na te denken.

"Toen Ajax in de zomer belde en mij vroeg voor deze functie, was het voor mezelf al snel duidelijk. Dat je wordt teruggevraagd, geeft voldoening", zegt Kreek op de clubsite. "En het is een mooie functie met dagelijks veel dynamiek. Daar was ik wel weer naar op zoek."

"Het voelt vanaf de eerste dag heel vertrouwd en gewoon. Er zijn nog veel mensen uit mijn eerdere Ajax-periode, maar ik zie ook veel nieuwe gezichten. In de Onder 9 tot en met Onder 16 lopen al ruim 200 kinderen..", vervolgt Kreek. "Het eerste dat me opviel? Dat de club nog groter en professioneler is geworden. Er zijn meer faciliteiten en de randvoorwaarden zijn nog beter ingevuld. De selecties zijn ook groter, net als de groep trainers. De opleiding is kwalitatief beter geworden."

Kreek was de voorbije jaren onder meer assistent van Sarina Wiegman bij de Oranje Leeuwinnen. Een vrouwelijke trainer bij Ajax ziet hij nog niet zo snel gebeuren. "Ik denk niet op korte termijn. Maar als je de ontwikkelingen volgt, dan zie je de integratie tussen vrouwen en mannen steeds groter worden. Voetbal is natuurlijk een traditionele sport. Maar dat het ooit gaat gebeuren, dat geloof ik wel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws