Bayern-feest in Frankfurt, Duitsland boven Oranje, Ramsey held van Wales

Bayern-feest in Frankfurt, Duitsland boven Oranje, Ramsey held van Wales

Gepubliceerd: dinsdag 19 november 2019 om 22:35di 19-11-2019 om 22:35

Laatste update: dinsdag 19 november 2019 om 22:41di 19-11-2019 om 22:41

Duitsland is Nederland op overtuigende wijze voor gebleven in Groep C. Die Mannschaft kwam in eigen huis verrassend op achterstand tegen Noord-Ierland, maar draaide de zaken om dankzij Serge Gnabry: 6-1.

Groep C
De aanvaller van Bayern München draaide na twintig minuten knap weg, vond de kruising en maakte de verrassende 0-1 van Michael Smith ongedaan. Na de pauze schoof hij zelfs zijn tweede én derde van de avond binnen. De voetbalavond in Frankfurt draaide sowieso uit op een Bayern-feestje: Gnabry's ploeggenoot Leon Goretzka maakte de overige Duitse treffers: 6-1 werd het uiteindelijk. Die Mannschaft eindigt, ondanks de 2-4 thuisnederlaag tegen Oranje, twee punten boven Ronald Koeman en de zijnen.

Groep E
Aaron Ramsey zorgde voor feest in Cardiff en omstreken en besliste de razend spannende strijd om plek twee in de groep. Wales begon de voetbalavond met één punt achterstand op Hongarije en móést het onderlinge duel binnen. Bij een remise had Slowakije bovendien nog de derde hond kunnen zijn die heen ging met het been. Ramsey besliste echter anders: de Juventus-middenvelder kopte eerst een indraaiende voorzet van Gareth Bale binnen en maakte kort na rust de 2-0, nadat hij de bal gelukkig voor de voeten kreeg. De halve finalist van 2016 is vier jaar later weer op de afspraak.

Groep G
Polen en Oostenrijk waren al door en de laatste wedstrijden in Groep G hadden weinig sportieve waarde. Vitesse-spits Tim Matavz scoorde namens Slovenië tegen Polen, maar de poulewinnaar wist de wedstrijd alsnog in handen te houden, nadat Slovenië twee keer een achterstand goed had gemaakt: 3-2. Oostenrijk blameerde zich tegen hekkensluiter Letland, dat zijn eerste punten van de kwalificatiecampagne pakte: 1-0 in Riga.

Groep I
Ook in Groep I was de race al gelopen. België vocht alleen nog voor zijn perfecte score – 30 uit 10 – kwam verrassend op achterstand tegen Cyprus, maar walste alsnog over het eiland heen: 6-1, mede dankzij twee goals van Christian Benteke én Kevin de Bruyne. Rusland gaat als nummer twee naar het eindtoernooi en besloot zijn kwalificatiereeks met een 0-5 zege bij San Marino. De voetbaldwerg sluit af op 51 (!) tegendoelpunten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Bundesliga

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws