Volkskrant: Cruijff verdiende jaarlijks legitiem miljoenen via de Postcodeloterij

Volkskrant: Cruijff verdiende jaarlijks legitiem miljoenen via de Postcodeloterij

Gepubliceerd: vrijdag 22 november 2019 om 08:17vr 22-11-2019 om 08:17

Johan Cruijff kreeg ieder jaar een miljoen euro overgemaakt, maar niet van zijn eigen Foundation zoals Auke Kok in zijn boek beweerde. De eeuwige nummer veertien kreeg het wel van de Postcodeloterij, waar Cruijff promotiewerk voor deed.

Na onderzoek van de Volkskrant blijkt dat Cruijff op jaarlijkse basis een bedrag kreeg uitgekeerd voor promotiewerk en het leggen van contacten voor diverse loterij-instanties, waaronder de Postcodeloterij. Deze bedragen staan allemaal vastgelegd in contracten en dus is er volgens de krant ook niets geheims of fout aan. Ook verliep alles volgens de regels.

Met het onderzoek van de Volkskrant komt er duidelijkheid in de kwestie rondom Nederlands beste voetballer ooit. Kok moest een rectificatie doorvoeren omdat zijn beschuldigingen volgens de Johan Cruyff Foundation niet op waarheid berustten en dat lijkt hiermee ook bewezen.

De krant schrijft ook dat Carole Thate, directeur van de foundation, wist van de betalingen aan Cruijff via de loterij. Zij wil de kwestie nu achter zich laten. "Wij hoeven als Foundation niet te verantwoorden hoe Cruijff zijn geld verdiende. Hij had wel meer commerciële overeenkomsten met andere partijen. Laten we alsjeblieft niet gaan spitten in hoe hij zijn geld verdiende."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws