Den Bosch komt met volgende statement: club rest van seizoen in speciale shirts

Den Bosch komt met volgende statement: club rest van seizoen in speciale shirts

Gepubliceerd: vrijdag 22 november 2019 om 17:28vr 22-11-2019 om 17:28

Laatste update: vrijdag 22 november 2019 om 17:47vr 22-11-2019 om 17:47

FC Den Bosch speelt de rest van het seizoen met de tekst 'Samen tegen racisme' op het shirt. Dat geeft de club aan in een uitgebreide verklaring na de commotie rondom de wedstrijd tegen Excelsior, waarin Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend werd.

De spelers van Den Bosch treden vrijdag tegen Almere City voor het eerst aan in de tenues. 'De wedstrijdtenues zijn aangepast. Subhoofdsponsor Schouten Nelissen heeft haar plaats op het shirt voor de rest van het seizoen beschikbaar gesteld voor een uiting met de tekst 'Samen tegen racisme', geeft de club aan op de clubwebsite. "Diezelfde tekst prijkt op de achterzijde van het tenue onder de bedrijfsnaam van Job Invest, eveneens subhoofdsponsor."

Ook in deze verklaring eindigt Den Bosch met een verontschuldiging aan het adres van Ahmad Mendes Moreira en richting de goedwillende Den Bosch-supporters en sponsors. 'Vanaf deze plaats spreken we onze waardering uit richting al die goedwillende FC-supporters en sponsors. De overgrote meerderheid die het in het kielzog van een verziekende minderheid tot over de landsgrenzen moest ontgelden. Het spijt ons.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws