Schalke-fans verafschuwen Draxler na Wolfsburg-transfer: 'Wat voor zoon heb jij?'

Schalke-fans verafschuwen Draxler na Wolfsburg-transfer: 'Wat voor zoon heb jij?'

Gepubliceerd: dinsdag 26 november 2019 om 08:45di 26-11-2019 om 08:45

Laatste update: dinsdag 26 november 2019 om 08:48di 26-11-2019 om 08:48

Julian Draxler zal zijn tijd bij Schalke 04 niet snel meer vergeten. Volgens de Duits international leeft het voetbal bij de club en nemen de supporters absoluut geen blad voor de mond. Zo werd hij op een verjaardag van zijn oom zelfs uitgemaakt voor 'klootzak'.

"Als we verloren hoorde ik niet alleen van de fans dat ik 'shit' ben, maar ook van mijn buren, familie en vrienden van mijn familie", vertelt Draxler in een interview met SPOX. Zo werd hem op de verjaardag van zijn oom gezegd 'wat voor klootzak hij wel niet was'.

Draxler werd geboren op slechts enkele kilometers van de Veltins-Arena van Schalke, kwam als achtjarige bij de club en maakte op zijn zeventiende zijn debuut onder trainer Felix Magath. "Schalke zal altijd mijn favoriete club blijven", vervolgt de aanvaller die nu onder contract staat bij Paris Saint-Germain. De beslissing om voor Wolfsburg te gaan voetballen kwam dan ook niet goed aan. "Mensen hebben moeite om te begrijpen dat je voor een club gaat voetballen die je Champions League-voetbal biedt. Dan houdt iemand bij Schalke weer een poster omhoog met daarop 'Draxler klootzak'."

"Met een beetje pech kom je iemand tegen die teveel gedronken heeft en met je op de vuist wil gaan", vervolgt Draxler. Ook op familiefeestjes gaat het er soms niet fijn aan toe. "Bij onze familiefeesten zijn alleen maar Schalke-supporters. Dan moeten mijn vader en mijn broer zich opeens voor mij gaan verantwoorden. Dan wordt er gezegd: wat heb jij eigenlijk voor zoon? Waarom is hij naar Wolfsburg gegaan? Hoe kan hij zo zijn?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws