Zlatan onthult betekenis achter Instagram-post: Zweed wordt eigenaar van Hammarby

Zlatan onthult betekenis achter Instagram-post: Zweed wordt eigenaar van Hammarby

27-11-2019 08:54 Laatste update: 08:56
27

Zlatan Ibrahimovic wordt mede-eigenaar van Hammarby IF. De 38-jarige superster zaaide dinsdag nog verwarring op Instagram over een mogelijke transfer, maar hij benadrukt dat hij niet voor de Zweedse club gaat spelen.

Ibrahimovic wordt voor een kwart eigenaar van Hammarby, waarmee hij grootse plannen heeft. Zelf zal hij niet meer op het veld verschijnen in eigen land. "Ik heb tien jaar geleden al gezegd dat ik niet meer in Zweden ga voetballen. Dat gaat niet gebeuren", zegt hij tegen Aftonbladet.

De oud-Ajacied verheugt zich desondanks op zijn nieuwe avontuur. Zodra hij een punt zet achter zijn actieve loopbaan wil hij zich volledig toeleggen op Hammarby. "Het is de club met de grootste potentie om de beste te worden in heel Scandinavië. Hoe groot Hammarby kan zijn, kent geen grenzen. Ik zal volledig gecommitteerd zijn aan dit project zodra ik stop met voetballen."

"Ik heb een pak ervaring na alles wat ik heb meegemaakt en heb een onbeperkt netwerk", vervolgt Ibrahimovic. "Ik wil dat Hammarby de beste jeugdopleiding heeft in Zweden. Ze zullen de beste talenten krijgen en de beste talenten opleiden. Ik heb de middelen en het netwerk om daarvoor te zorgen."

Waar de aanvaller zijn loopbaan voortzet, blijft zodoende nog even onduidelijk. Hij wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer bij AC Milan.