Cocu krijgt hulp van Engelse legende: 'We kunnen hem op dit moment goed gebruiken'

Cocu krijgt hulp van Engelse legende: 'We kunnen hem op dit moment goed gebruiken'

27-11-2019 13:36
14

Phillip Cocu krijgt vanaf aanstaande zaterdag gezelschap van Wayne Rooney op de bank bij Derby County. De 34-jarige spits zal als assistent en speler uit gaan komen voor The Rams, maar moet tot januari wachten voordat hij het veld mag betreden.

Rooney mag wel al op de bank zitten en dat stemt Cocu tevreden. "Hij zal heel belangrijk voor ons worden", voorspelt de Nederlandse oefenmeester in gesprek met The Derby Telegraph. "Wayne is een natuurlijke leider en dat kunnen we op dit moment goed gebruiken."

Derby staat na de 3-0 nederlaag van dinsdagavond bij Fulham op een teleurstellende dertiende plaats. "We hebben iemand nodig die het spel kan lezen, weet wat er nodig is op spannende momenten en die iemand er op aan kan spreken als die zich niet aan de afspraken houdt", legt Cocu uit. Die persoon zal Rooney moeten gaan worden.

Na 1 januari kunnen The Rams ook gebruik maken van de diensten van Rooney op het veld. De Engelse aanvaller doet er alles aan om fit te worden voor die tijd. "Over zijn kwaliteit als speler hoeven we het natuurlijk niet te hebben", zegt Cocu. "Met zijn ervaring zal hij de jonge spelers in dit team gaan helpen."