'Vereerde' Ziyech: 'Ik zei dat hij sowieso mijn shirt zou krijgen'

27 november 2019 om 23:20

Hakim Ziyech was woensdag de grote man bij Ajax in het Champions League-duel met Lille. De Marokkaanse spelmaker scoorde en gaf een assist, maar na afloop was er óók aandacht voor zijn armblessure én het feit dat een jonge fan het veld bestormde.

"Ik heb nog best wel veel pijn, we moeten maar even kijken… Ik denk niet dat het gebroken is, want dan zou ik mijn arm helemaal niet kunnen bewegen, maar ik heb wel moeite om hem omhoog te houden", zegt Ziyech bij Veronica. Hij liep de kwetsuur op bij de afgekeurde 0-3. "Ik zei gelijk al tegen die jongens dat het hands was. Ik kwam ook hard tegen de verdediger aan. Ik denk dat mijn arm daardoor een verkeerde beweging maakte."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Een mooi moment was de jonge fan die twintig minuten voor tijd het veld inkwam en meteen naar Ziyech toeging. De Marokkaan krijgt lof voor hoe hij reageerde. "Natuurlijk kijk je ook wel eens tv en zie je dat het er soms hard aan toe gaat. Het is een kleine jongen die, denk ik, zijn idool ziet. Dat kan ook op een normale manier. Ik zei dat hij sowieso mijn shirt zou krijgen na de wedstrijd. Ik ben er naartoe gelopen, maar hij was er niet. Ik heb het shirt daarom aan z'n vader gegeven. Ik voelde mij vereerd, laat ik dat vooropstellen."

Ook de 'telepathie' tussen Ziyech en Quincy Promes kwam ter sprake. De Oranje-international scoorde wéér op aangeven van de spelmaker. "Ik zie hem vaak lopen. Dat werd wel even tijd. Het valt niet te verdedigen, denk ik. De ballen zijn zo scherp aangesneden en hij loopt gewoon. Ik weet al waar hij is en hij maakt het schitterend af."