Van Dijk chagrijnig na Champions League-avond: 'Ik ga niet voor niets onderuit'

Van Dijk chagrijnig na Champions League-avond: 'Ik ga niet voor niets onderuit'

28-11-2019 08:47
61

Virgil van Dijk stond na de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Napoli met een lang gezicht voor de camera van BeIN Sports. De aanvoerder van het Nederlands elftal was niet blij met de aanloop naar de 0-1 van Dries Mertens.

Van Dijk vocht op het middenveld een duel met de Belg uit en ging naar de grond. De Spaanse arbiter Carlos del Cerro Grande liet echter doorspelen en Mertens opende uiteindelijk de score op Anfield. De VAR zag bovendien geen reden om de treffer af te keuren, tot onbegrip van Van Dijk. "Ik ga niet voor niets naar de grond", reageerde hij na afloop. "Ik had de bal en hij ging niet eens voor de bal. In mijn optiek was het een overtreding. De scheidsrechter had niet zijn beste dag vandaag (woensdag, red.)."

De regerend Champions League-winnaar raakte echter niet in paniek na de verrassende tegengoal, bezweert Van Dijk. "Natuurlijk is het jammer om zo'n goal tegen te krijgen, zeker gezien de manier waarop hij tot stand kwam. Maar we moesten gewoon de dingen blijven doen die we vooraf af hadden gesproken. De tweede helft was goed en zij hebben verder geen kans gehad. Maar het is teleurstellend dat we niet hebben gewonnen."

Liverpool en Napoli speelden uiteindelijk met 1-1 gelijk. The Reds staan drie punten voor op FC Salzburg en hebben aan één punt in Oostenrijk genoeg om de tweede ronde te halen.