'Dortmund baalt van probleemkind Sancho: dribbelaar voor straf wissel tegen Barça'

'Dortmund baalt van probleemkind Sancho: dribbelaar voor straf wissel tegen Barça'

28-11-2019 18:25
19

Jadon Sancho ontpopt zich de laatste maanden meer en meer als een probleemkind bij Borussia Dortmund. Volgens Duitse media moest de negentienjarige Engelsman in het Champions League-duel met FC Barcelona vanwege disciplinaire redenen op de bank beginnen.

BILD, Kicker en WDR melden dat Sancho woensdagochtend ontbrak bij het gezamenlijke ontbijt en hij kwam ook te laat voor de teambespreking. Dortmund wil die lezing niet bevestigen, maar trainer Lucien Favre gaf voor het treffen in Camp Nou wel aan dat hij 'spelers nodig heeft, die gefocust zijn'.

Overigens viel de vleugelaanvaller na rust alsnog in. Hij tekende voor de eretreffer (3-1). "Jadon heeft in de tweede helft een goede reactie laten zien. Daarvoor verdient hij een groot compliment", stelt captain Mats Hummels. "De gretigheid en spelvreugde spatten ervan af, zo hoort het."

Toch is Dortmund niet blij met het gedrag van Sancho buiten de lijnen. In oktober werd hij al geschorst voor het competitieduel met Borussia Mönchengladbach, nadat hij te laat was teruggekeerd van de interlandperiode. Volgens BILD kreeg hij toen ook een 'recordboete'. "Het is niet zo dat het vaak gebeurt, maar het is niet de eerste keer", zei directeur Michael Zorc daarover. "Vooropgesteld, Jadon is eigenlijk een goede jongen, maar hij is nog heel jong. Hij is snel groot geworden en zoekt zo nu en dan de grenzen op. En dan zijn wij er om die grenzen te stellen."

Na die sanctie worstelde Sancho – net als heel Dortmund – flink met zijn vorm. Favre wisselde hem in de dramatisch verlopen topper tegen Bayern München zelfs al voor rust. Dat zou weer voor onvrede hebben gezorgd bij de Engelse dribbelaar, die vindt dat hij onterecht tot zondebok werd gemaakt. De geruchten over een terugkeer naar Engeland nemen ondertussen toe.