Van Bommel zag sleutelspelers vertrekken: 'Zijn 50 doelpunten en twintig assists'

Van Bommel zag sleutelspelers vertrekken: 'Zijn 50 doelpunten en twintig assists'

Gepubliceerd: vrijdag 29 november 2019 om 07:13vr 29-11-2019 om 07:13

Laatste update: vrijdag 29 november 2019 om 07:18vr 29-11-2019 om 07:18

Voor Mark van Bommel en PSV zit de Europa League-campagne erop na de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Sporting Portugal. Van Bommel geeft aan dit seizoen een aantal spelers te missen, waaronder Luuk de Jong, Hirving Lozano en Angeliño.

"Je bent Luuk de Jong kwijtgeraakt, je bent Lozano kwijtgeraakt, je bent Angeliño kwijtgeraakt. Bij elkaar zijn dat denk ik 50 goals en twintig assists", verklaart Van Bommel na de wedstrijd tegen Sporting Portugal voor de camera van FOX Sports. "Die zijn moeilijk te vervangen. De Jong is 28, heeft een aantal keren in het buitenland gespeeld, is een ervaren jongen. Die ben je kwijt."

Ook een goede vervanger voor de naar Manchester City vertrokken Angeliño heeft PSV nog niet kunnen vinden, zo ziet Van Bommel. "Angeliño is gewoon een hele goede linksback en daar zijn we nu een beetje aan het zoeken. Wie is daar nou de beste oplossing? Ik denk dat we daar op dit moment de beste oplossing hebben staan (met Michal Sadílek, red.)." Ook Hirving Lozano wordt volgens de coach flink gemist. "Met Lozano is een ervaren speler die weet wat op dit niveau gevraagd wordt weg. Daar zijn wij naar opzoek: ik kan van Mo Ihattaren niet verwachten dat hij het elftal bij de hand neemt. Dat kan hij misschien wel over drie of vier jaar."

"We zijn uit Europa ja", reageert Van Bommel op de vraag of het seizoen nu al mislukt is. "Wij wilden graag overwinteren." Toch geeft de coach de hoop niet op dit seizoen. "Ik zie altijd perspectief."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws