Vitesse maakt direct schoon schip: Russische enclave volgt Slutsky naar de uitgang

Vitesse maakt direct schoon schip: Russische enclave volgt Slutsky naar de uitgang

Gepubliceerd: zaterdag 30 november 2019 om 14:14za 30-11-2019 om 14:14

De technische staf van Vitesse wordt gerenoveerd na het vertrek van Leonid Slutsky. De 48-jarige Rus zag Vitesse vrijdagavond tegen sc Heerenveen de vijfde competitienederlaag achtereen lijden en trok na afloop zijn conclusies.

In het kielzog van Slutsky vertrekken ook landgenoten Oleg Yarovinski en de broers Vasili en Alexei Berezutski, maak Vitesse zaterdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Yarovinski kwam in 2018 met Slutsky mee naar Arnhem, de tweelingbroers werden in een later stadium aan de technische staf toegevoegd. Vitesse laat weten dat het zich de komende week zal 'beraden' over de nieuwe invulling van de staf.

Nicky Hofs en keeperstrainer Raimond van der Gouw (beiden geheel links op de foto) blijven vooralsnog over. De Gelderlander meldde zaterdagochtend dat Edward Sturing de belangrijkste kandidaat is om Slutsky op te volgen. De iconische oud-rechtsback fungeerde al diverse keren als interim-trainer van 'zijn' Vitesse. Vorig seizoen was hij actief als assistent onder Slutsky, maar stopte hij vanwege een niet optimale werkrelatie met de Rus.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Krijgt Edward Sturing Vitesse weer op de rails?

(3277 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws