Real Madrid doet wat het moet doen en kan in zetel toeleven naar Atlético-Barça

Real Madrid doet wat het moet doen en kan in zetel toeleven naar Atlético-Barça

Gepubliceerd: zaterdag 30 november 2019 om 14:56za 30-11-2019 om 14:56

Real Madrid heeft medekoploper FC Barcelona voorlopig op drie punten achterstand gezet. De Koninklijke zette middenmoter Deportivo Alavés met enige moeite opzij op de vroege zaterdagmiddag en zal zondagavond met bovengemiddelde interesse naar de kraker tussen Atlético Madrid en FC Barcelona kijken.

In de eerste helft kreeg Real Madrid al een handvol kansen om de score te openen, maar doelman Fernando Pacheco bleek een grote sta-in-de-weg. Kort na rust werd de ban alsnog gebroken in Estadio Mendizorroza: Sergio Ramos kon een vrije trap van Toni Kroos ongehinderd binnenkoppen. Na ruim een uur vocht Alavés zich terug. De thuisploeg had al twee keer tevergeefs een strafschop geclaimd, maar kreeg alsnog een penalty nadat Ramos zich ongeoorloofd breed maakte in duel met Joselu: Lucas Pérez stuurde Alphonse Aréola de verkeerde kant op.

Heel lang kon de nummer 13 van La Liga niet genieten van deze treffer. Rechtsback Dani Carvajal zette in de stromende regen een aanval op, sloop het strafschopgebied binnen en gaf het beslissende tikje, nadat Isco tegen de paal had gekopt: 1-2. Die tegenslag kwam Alavés niet meer te boven, hoewel linksback Rubén Duarte vlak voor tijd nog dichtbij kwam met een kopbal.

De Koninklijke kan nu in een zetel toeleven naar Atlético Madrid-FC Barcelona, in aanloop naar de uitgestelde Clásico op woensdag 18 december. Voordat het zover is, speelt de ploeg van Zinedine Zidane nog tegen Espanyol, Club Brugge en Valencia.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws