Helmondse fans reageren op 'racistisch bejegende' Sidibe: 'Waar ben je mee bezig?'

Helmondse fans reageren op 'racistisch bejegende' Sidibe: 'Waar ben je mee bezig?'

Gepubliceerd: zaterdag 30 november 2019 om 16:03za 30-11-2019 om 16:03

We Are Helmond, een collectief van Helmond Sport-supporters, is niet blij met de uitlatingen van Jong PSV-aanvaller Sekou Sidibe na de Brabantse derby van vrijdagavond. De Ivoorkust geboren Belg claimde na afloop te zijn uitgescholden voor Zwarte Piet.

De nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie heeft aangekondigd onderzoek te zullen doen naar de incidenten. De aanhang van Helmond wijst echter naar Sidibe, die tijdens en na de wedstrijd regelmatig botste met supporters van de thuisploeg. Volgens We Are Helmond was de PSV'er voornamelijk bezig met provoceren, vooral toen hij net voor 0-3 had gezorgd. 'Hij ging voor het vak van de harde kern van Helmond Sport staan, met een hand achter zijn oor en met de andere hand maakte hij gebaren alsof hij 'kom dan' wilde zeggen', aldus het Helmondse supporterscollectief in een statement via Facebook.

Na afloop vond er een confrontatie plaats bij de spelerstunnel. 'Toen Sidibe in de buurt van die tunnel kwam, werden dingen geroepen als: waar de fuck ben jij mee bezig? en zielig mannetje', schrijven de Helmondse fans. 'Sidibe wilde de supporters die rondom de tunnel stonden te lijf gaan en hij moest door drie personen van Jong PSV naar binnen worden gedragen', vervolgt We Are Helmond, dat de uitlatingen van de PSV'er afdoet als 'onomwonden leugens'.

Arbiter Sam Dröge gaf na afloop aan dat hij zelf geen racistische geluiden had gehoord, maar dat hij het incident wel door zou geven aan de KNVB. De supporters uit Helmond wachten het onderzoek vol spanning af. 'Zo krijgt een 'van horen zeggen' wellicht nog een vervelend staartje voor Helmond Sport', klinkt het. 'We kijken met lede ogen toe, en zeggen nog één keer tegen Sibide: waar the fuck ben jij mee bezig?'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws