Bosz stunt met Leverkusen en wint in Allianz Arena van Bayern München

30-11-2019 20:23
40

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft zaterdagavond gestunt door op bezoek bij Bayern München de volle buit te pakken. Het werd 1-2 in de Allianz Arena door twee goals van Leon Bailey. Alle goals vielen in de eerste helft.

Het eerste grote gevaar kwam van Bayern nadat Serge Gnabry na tien minuten snoeihard op de paal schoot. Nog geen minuut lag de bal er aan de andere kant in. David Alaba leed knullig balverlies op het middenveld en vervolgens werd Bailey perfect weggestoken door Kevin Volland. De Jamaicaan schoot de 0-1 achter Manuel Neuer.

Bayern liet zich echter niet van de wijs brengen door de vroege tegengoal en kreeg via Gnabry al snel kansen op de gelijkmaker. Nadat Moussa Diaby de 0-2 voor Leverkusen had moeten maken, schoot Thomas Müller de 1-1 binnen. De vreugde van Bayern was echter van zeer korte duur. Een minuut daarna zette Bailey Leverkusen weer op voorsprong door schitterend raak te schieten: 1-2.

De tweede helft was overduidelijk voor Bayern, maar Der Rekordmeister miste een groot aantal kansen. Leon Goretzka kopte kort na rust maar net naast en ook topscorer Robert Lewandowski kon het net niet vinden. Bosz besloot defensief te wisselen en bracht Daley Sinkgraven, die zijn rentree maakte nadat hij een aantal maanden uit de roulatie was. Bayern ging juist aanvallender spelen.

Het is een wonder dat Bayern in de tweede helft niet scoorde. Leverkusen mocht daar doelman Lukas Hradecky voor danken. Hij redde eerst knap op een hard schot van Goretzka en de rebound van Kingsley Coman ging er ook niet in. Goretzka kopte zelf nog een keer op de paal. Leverkusen moest de slotfase overleven met tien man nadat Jonathan Tah de doorgebroken Philippe Coutinho neerhaalde. De daaropvolgende vrije trap leverde geen gevaar op.

Het was lang billenknijpen voor Bosz en co.. Bayern raakte in de blessuretijd nog een keer de lat. Na 96 minuten floot de scheidsrechter af. Leverkusen klimt naar de zevende plek in Duitsland. Bayern blijft vierde staan. De achterstand op koploper RB Leipzig is drie punten.