Cillessen klemt strafschop voor Valencia en eist hoofdrol op tijdens burenruzie

30-11-2019 23:11
27

Valencia heeft, mede dankzij Jasper Cillessen, de streekderby tegen Villarreal winnend afgesloten. De Nederlandse keeper stopte een strafschop en Los Che wonnen met 2-1 van de buurman.

Na een kwartier was het moment voor Cillessen om zich te laten zien al aanstaande. Gerard Moreno, de normaal gesproken trefzekere spits van Villarreal, mocht vanaf elf meter aanleggen om El Submarino Amarillo op 0-1 te zetten in Mestalla. De inzet van Moreno was echter heel matig en Cillessen, die in de goede hoek lag, kon de bal zelfs tegen zijn borst aan klemmen.

De doelpunten vielen pas na rust. Rodrigo Moreno prikte vier minuten na het begin van de tweede helft raak en nam daarmee wraak, aangezien een goal van de Spaanse spits in de eerste helft werd afgekeurd voor buitenspel. Vijf minuten later was het alweer gelijk. André-Frank Zambo Anguissa creërde de kans zelf, rondde knap af en liet Cillessen daarmee kansloos: 1-1.

De drie punten bleven echter toch in Valencia en dat was te danken aan Ferran Torres. De jonge vleugelaanvaller van Los Che volleyde een voorzet van Daniel Wass direct tegen de touwen en dat bleek de winnende treffer van de wedstrijd te zijn. De club uit de sinaasappelstad stijgt daarmee naar plek zeven in de Primera División, terwijl Villarreal een teleurstellend seizoen doormaakt en dertiende staat.