Stam kijkt terug: 'We doen het zo! En als het niet lukt, ga je eruit en wegwezen'

Stam kijkt terug: 'We doen het zo! En als het niet lukt, ga je eruit en wegwezen'

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 10:59zo 01-12-2019 om 10:59

Laatste update: zondag 1 december 2019 om 11:30zo 01-12-2019 om 11:30

Als hij terugkijkt op zijn periode bij Feyenoord vindt Jaap Stam dat hij harder had moeten zijn in sommige situaties. De trainer, die zondagmiddag met PEC Zwolle en Feyenoord twee van zijn oude ploegen tegen elkaar ziet spelen, wil graag terugkeren langs de lijn.

Stam nam zelf ontslag nadat de Klassieker tegen Ajax met 4-0 werd verloren. De trainer zou het nu anders aanpakken. "Ik denk dat ik soms harder moet zijn naar spelers toe", zegt hij tegenover de NOS. "Ik ben iemand die best wel open is naar iedereen, iedereen de mond gunt en openstaat voor discussie en andere meningen. Ik denk dat dat ook goed is. Maar soms moet je misschien zeggen: doe het zo! Bam, klaar! En als het niet lukt, ga je eruit en wegwezen."

De gewezen stopper denkt wel dat hij de zaken niet plotseling anders had moeten aanpakken tijdens zijn periode bij de Rotterdammers. "Uiteindelijk ben ik wel heel reëel. Ik kan wel zeggen: ik blijf en ga het helemaal anders doen en we gaan op een heel andere manier voetballen, maar zo ben ik niet. Dan ben ik mezelf niet meer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws