Schoonvader De Ligt: 'Hij geeft één zo'n bal en hij kan er weer niets van'

Schoonvader De Ligt: 'Hij geeft één zo'n bal en hij kan er weer niets van'

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 20:45zo 01-12-2019 om 20:45

Keje Molenaar verbaast zich over de berichtgeving over Matthijs de Ligt. De Ligt speelde vorige week tegen Atalanta Bergamo zijn beste wedstrijd tot nu toe in het shirt van De Oude Dame, maar tegen Sassulo liet hij een minder goede indruk achter.

De Italiaanse pers was als vanouds weer kritisch op De Ligt, die vorige week juist de hemel in werd geprezen. "In de ene week speelt hij de pannen van het dak en is het de beste verdediger ter wereld. En hij geeft één zo'n bal en hij kan er niets van. Zo werkt dat daar", vertelt Molenaar, die tevens de schoonvader van De Ligt is, bij Rondo van Ziggo Sport.

"Dat komt door het bedrag dat aan hem hangt", voegt Youri Mulder toe. Voor De Ligt werd afgelopen zomer 75 miljoen euro betaald. "In Nederland zou dat ook zo zijn. Als Senesi zo'n fout maakt bij Feyenoord vragen ze (critici, red.) zich ook af waarom ze hem hebben gehaald."

"Italianen zijn de beste verdedigers. Als je dan iemand haalt uit het buitenland moet hij wel héél goed zijn, beter dan wat ze hebben. Daar word je op beoordeeld", zegt Ruud Gullit. "Je moet als buitenlander zoveel beter zijn dan wat er is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws