Advocaat moet wéér beroep doen op Marsman: Hij is ook geen nieuwkomer, hè

Advocaat moet wéér beroep doen op Marsman: "Hij is ook geen nieuwkomer, hè"

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 07:20ma 02-12-2019 om 07:20

Feyenoord-trainer Dick Advocaat is lovend over zijn derde doelman Nick Marsman. De geboren Zwollenaar moest plotseling naar voren geschoven nadat concurrenten Kenneth Vermeer en Justin Bijlow wegvielen: Marsman groeide vervolgens uit tot de uitblinker tijdens het thuisduel met PEC Zwolle.

De stadionclub walste zondag over PEC Zwolle heen, maar scoorde slechts één keer en mocht vervolgens Marsman dankbaar zijn. "Hij deed het meer dan uitstekend, hij sleepte ons er gewoon doorheen", oordeelde Advocaat na afloop in gesprek met De Telegraaf. Het doet De Kleine Generaal denken aan het vorige seizoen bij FC Utrecht: Marsman was toen het hele seizoen de stand-in van David Jensen, maar kreeg in de finale van de play-offs om Europees voetbal plotseling zijn kans. "Dat handelde hij ook goed af. Hij is ook geen nieuwkomer, hè. Hij is een jongen die al het een en ander heeft meegemaakt."

De geboren Zwollenaar blijft wellicht tot aan de winterstop de eerste keus: Advocaat verwacht Vermeer en Bijlow immers niet direct terug. "Met een hamstringblessure kan je geen risico nemen. Dus dat duurt nog twee à drie weken", besprak de Feyenoord-trainer de blessure van Vermeer. Bijlow werd in november aan zijn elleboog geopereerd en is vermoedelijk nóg langer uit de roulatie.

Feyenoord speelt nog vijf wedstrijden tot aan de winterstop, mogelijk met Marsman onder de lat. Op donderdag 12 december vecht men voor zijn laatste Europa League-kans tegen FC Porto, zeven dagen later wacht het bekerduel met SC Cambuur. Tussendoor staan nog competitiewedstrijden met Vitesse, PSV en FC Utrecht op het programma.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Feyenoord tot aan de winterstop vasthouden aan Marsman, ook als Vermeer terugkeert?

(650 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws