Schoonvader De Ligt baalt van teksten Kluivert: 'Begrijp niet dat hij dat zegt'

Schoonvader De Ligt baalt van teksten Kluivert: 'Begrijp niet dat hij dat zegt'

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 07:38ma 02-12-2019 om 07:38

Matthijs de Ligt kon vorig seizoen kiezen uit een groot aantal Europese topclubs en tekende uiteindelijk bij Juventus. Schoonvader Keje Molenaar maakte het beslissingsproces van dichtbij mee en vertelde daar zondagavond over bij Rondo.

De oud-verdediger van FC Volendam, Ajax en Feyenoord sprak afgelopen voorjaar een aantal keer met zijn begeerde schoonzoon en wilde bij Rondo een 'groot misverstand' uit de weg ruimen. "Aan verschillende tafels wordt dan geroepen: hij had moeten kiezen voor Bayern München, hij had moeten kiezen voor Liverpool, hij had moeten kiezen voor Manchester United... Alleen die keuze was er niet", aldus Molenaar. "Op een bepaald moment was het Paris Saint-Germain en Juve."

FC Barcelona was op dat moment al geen optie meer. "In het begin was dat sluimerend, maar daar liep hij een heel groot risico dat hij op de bank terecht zou komen." Dat Patrick Kluivert in een interview suggereerde dat De Ligt mogelijk spijt had voor zijn keuze voor Juventus, zorgt dan ook voor onbegrip bij Molenaar. "Ik begrijp dan ook niet dat Patrick dit meteen wereldkundig maakt. Want die jongen heeft dan meteen een probleem in Italië. Dan moet hij weer allerlei dingen rechtzetten, zo werkt dat daar. Terwijl Matthijs het uitstekend naar zijn zin heeft."

Na de Nations League-finale tegen Portugal had De Ligt een onderonsje met Cristiano Ronaldo. Dit was volgens Molenaar een belangrijke factor in de keuze van De Ligt. "Hij was toen negentien en Ronaldo hing zo ongeveer nog aan de wand. Dat zo'n jongen dat zegt... Dat zou hetzelfde zijn als wanneer Cruijff dat vroeger tegen ons had gezegd. Natuurlijk streelt dat."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Had De Ligt beter bij FC Barcelona dan bij Juventus gepast?

(5775 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws