Higler geeft verklaring: 'Danny vertelt dat, waarop ik zeg: natrappen? Geen idee'

Higler geeft verklaring: 'Danny vertelt dat, waarop ik zeg: natrappen? Geen idee'

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 11:24ma 02-12-2019 om 11:24

Net als Emmen-speler Glenn Bijl was ook scheidsrechter Dennis Higler een veelbesproken man na het duel tussen FC Emmen en PSV. De arbiter keurde een wereldgoal van Bijl in de eerste helft af en besloot hem in de tweede helft te sparen na een forse tackle.

In beide situaties had Danny Makkelie, de VAR in Zeist, ook een aanzienlijke rol. De situatie van Bijl is klip en klaar, volgens Higler. "Ik twijfelde op het veld of het echt vasthouden was, dus liet ik het doorgaan", legt de scheidsrechter uit voor de camera van FOX Sports. "Na tussenkomst van de VAR heb ik de beelden kunnen bekijken en zag ik duidelijk dat hij met twee handen vasthield. Daardoor moesten wij een mooie goal helaas afkeuren."

In de tweede helft schopte Bijl Donyell Malen onderuit en leek een rode kaart terecht. VAR Makkelie haalde Higler dan ook naar het scherm. "Hij vroeg of ik het natrappen van Bijl had gezien, maar ik had geen idee van een situatie met natrappen. Danny stelt op dat moment voor om daar even naar te gaan kijken, omdat ik het zelf niet waargenomen heb. Bij het scherm heb ik het herbeoordeeld, maar ik zie daar een stevige tackle. Dat is geen rood."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws