ADO krijgt na vertrek Groenendijk nieuws uit China en kan transfermarkt op

ADO krijgt na vertrek Groenendijk nieuws uit China en kan transfermarkt op

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 18:21ma 02-12-2019 om 18:21

ADO Den Haag kan in januari de transfermarkt op. Algemeen directeur Mohammed Hamdi heeft in China de toezegging gekregen dat grootaandeelhouder United Vansen de helpende hand wil toesteken.

Voor trainer Fons Groenendijk komt dat te laat. Hij diende maandag zijn ontslag in, nadat ADO zaterdag met liefst 4-0 onderuitging bij Heracles Almelo. De Hagenaars staan op een teleurstellende zeventiende plek in de Eredivisie, dat betekent rechtstreekse degradatie aan het einde van het seizoen.

"Ik ben in China geweest de laatste dagen en de gesprekken zijn heel goed en respectvol verlopen", zegt Hamdi tegen Omroep West. "Dat is positief. De grootaandeelhouder is bereid mee te denken als het nodig is. En hoe het er nu voorstaat sportief gezien, is het nodig. De nieuwe trainer moet een keuze gaan maken of er versterkingen moeten komen. Als dat zo is, dan moeten we dat doen."

Manager voetbalzaken Jeffrey van As stelt dat hij liever met Groenendijk was doorgegaan. "We wisten van tevoren dat we een zwaar seizoen zouden hebben", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "We zijn in de zomer geremd. Er ging een flink bedrag van het spelersbudget en tegelijkertijd vertrokken El Khayati, Becker en Kanon."

Van As zag desondanks mogelijkheden om met Groenendijk aan het roer uit het dal te geraken. "Dat het met een andere trainer opeens gaat lopen, is natuurlijk onzin. Wij wilden de klus met Fons afmaken. Hij heeft de kwaliteiten om het om te draaien, maar moet er wel het gevoel bij hebben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws