'Waardeerde dat Ten Hag eerlijk was, liever dan een trainer die lulkoek verkoopt'

'Waardeerde dat Ten Hag eerlijk was, liever dan een trainer die lulkoek verkoopt'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 06:55do 05-12-2019 om 06:55

Lasse Schöne ervaart dat er een wereld van verschil zit tussen Ajax en Genoa. De 33-jarige Deen geeft toe dat hij de Eredivisie-kampioen en Amsterdam mist, maar spijt van zijn keuze heeft hij allerminst.

"Ik mis het niveau van de trainingen en de wedstrijden. Maar dat wist ik vooraf", zegt Schöne tegen het Algemeen Dagblad. "Het laatste jaar speelden we misschien wel het beste voetbal van Europa. Als ik ze zie spelen in de Champions League, dan kriebelt het wel. Maar ik heb geen spijt. Missen hoeft helemaal niet negatief te zijn. Ik koester het juist."

Schöne kreeg aan het begin van het seizoen van trainer Erik ten Hag te horen dat hij mogelijk minder speeltijd zou krijgen en trok mede daardoor zijn conclusies. "Ik waardeerde dat Ten Hag eerlijk was. Liever dat dan een trainer die lulkoek verkoopt", aldus de controleur. "Het was een geweldig laatste jaar. Een mooie manier om af te sluiten en om zelf de regie in handen te hebben."

In Italië gaat het er heel anders aan toe, stelt Schöne. "We zijn verwend in Nederland. Dat trainers alles maar uitleggen. Hier in Italië is de topsportcultuur veel harder. Niet bij de selectie? Dan krijg je gewoon een berichtje en daarmee is het klaar. Moet je ook niet over zeuren. Ik ga die cultuur niet veranderen en dat wil ik ook helemaal niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws