Vertrouwen van Advocaat bij Feyenoord: 'Ik loop wel een paar meter extra, haha'

Vertrouwen van Advocaat bij Feyenoord: 'Ik loop wel een paar meter extra, haha'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 09:27do 05-12-2019 om 09:27

Dat trainer Dick Advocaat hem een enorm talent noemt doet Orkun Kökcü goed. De achttienjarige middenvelder van Feyenoord geeft toe dat hij een stapje extra zet voor De Kleine Generaal.

"Zijn vertrouwen voelt erg goed", zegt Kökcü tegen het Algemeen Dagblad over Advocaat, die hem steevast als Orrie aanspreekt. "De trainer vond het volgens mij moeilijk om mijn naam uit te spreken. Hij vroeg of ik toevallig ook een bijnaam had. Ik vertelde dat mijn vrienden mij vaak Orrie noemden. En nu noemt de trainer mij ook zo, haha."

Volgens Advocaat moet Orrie wel meer gaan scoren. "Misschien wil ik wel te graag. Neem die bal vorige maand tegen Young Boys in de Europa League, van randje zestienmeter. Dan voel je dat het moment daar is en dan vliegt-ie over. De trainer hamert erop dat ik met mijn traptechniek gewoon tussen de palen moet schieten. Het voelt ook alsof ik over een drempeltje moet. Een belangrijke goal straks en ik ben echt een stap verder. Ik blijf hard werken."

Ook Advocaat hamert op het feit dat Kökcü hard moet werken en moet jagen als hij de bal verliest. "Dat begin ik zelfs steeds leuker te vinden, ik moet er steeds minder over nadenken. Het hoort bij profvoetbal. Natuurlijk wil ik de mensen met mijn spel vermaken, maar dit is geen speeltuin", aldus de spelmaker, die toegeeft dat het vertrouwen van de trainer hem goed doet. "Ik loop wel een paar meter extra, haha."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws