Kluivert waarschuwt Barça-jeugdspelers met vertrekwensen: 'Geen respect'

Kluivert waarschuwt Barça-jeugdspelers met vertrekwensen: 'Geen respect'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 18:11do 05-12-2019 om 18:11

Laatste update: donderdag 5 december 2019 om 18:31do 05-12-2019 om 18:31

Patrick Kluivert keerde afgelopen zomer terug bij FC Barcelona om de jeugdopleiding van de Catalanen vorm te geven. De 43-jarige Amsterdammer doet zijn uiterste best om weer meer lokale spelers door te laten stromen naar het eerste elftal.

Kluivert hoopt jeugdspelers zo lang mogelijk binnenboord te houden, maar ziet hoe talenten soms op jonge leeftijd al voor een lucratieve buitenlandse transfer kiezen. Zo besloot de zestienjarige Xavi Simons naar Paris Saint-Germain te verhuizen. "Natuurlijk zijn er andere topclubs waar je er financieel op vooruit kunt gaan. Maar geld zou niet de reden moeten zijn om te vertrekken", vertelt hij in een groot interview met Marca. "Als je jezelf wil ontwikkelen – niet alleen als voetballer, maar ook als mens – is Barcelona de beste club die er is."

Wanneer een speler tóch besluit om voor het geld te kiezen, is de Barça-deur wat Kluivert betreft zo goed als gesloten. "In dat geval heeft diegene geen respect voor de club die hem wil helpen om verder te groeien", waarschuwt hij. "De deur is dan niet definitief dicht, maar zal dan wel op een héél smal kiertje staan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws