Breaking news

Oppermachtig Ajax overklast Emmen en kan met goed gevoel richting Liverpool

Druk op laatste drie thuiswedstrijden PSV voor winterstop: 'In Kuip wordt lastig'

Druk op laatste drie thuiswedstrijden PSV voor winterstop: 'In Kuip wordt lastig'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 06:52vr 06-12-2019 om 06:52

Aad de Mos ziet dat het bij PSV ontbreekt aan een stukje creativiteit op het veld. Volgens de voormalig trainer van de Eindhovenaren is het voor trainer Mark van Bommel noodzaak dat de laatste drie thuiswedstrijden voor de winterstop winnend worden afgesloten.

"Elke wedstrijd is op dit moment moeilijk voor PSV. Als het tegen Fortuna niet loopt en je krijgt een goal uit een counter tegen, kan het publiek zich tegen je gaan keren", begint De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De Mos werd in het verleden zelf ontslagen als trainer van PSV. "Vroeger had je wat minder tijd. Maar nu is het voor PSV ook elke wedstrijd alle hens aan dek tot de winterstop. Er mag niks verloren gaan, ik kan de woorden van directeur Toon Gerbrands niet anders uitleggen. Misschien zijn ze zelfs al bezig om verder te kijken."

Een van de hoofdpijndossiers bij PSV dit seizoen is de linksbackpositie, waar Van Bommel steeds vaker kiest voor Michal Sadílek. "Iedereen ziet dat het nu niet lukt met Pablo Rosario en Michal Sadílek. Je kunt op deze manier misschien net zo goed Érick Gutiérrez als linksback gebruiken, als je in een wat ander systeem speelt. Ik denk dat hij het best zou kunnen en dat het meer voetbal in de ploeg brengt", aldus De Mos.

Volgens de oud-trainer is het belangrijk dat PSV de laatste drie thuiswedstrijden voor de winterstop, tegen Fortuna Sittard, Rosenborg en PEC Zwolle, winnend afsluit. "Dan zit iedereen er bovenop. Volgende week in de Kuip wordt het sowieso lastig. Mocht je dan verliezen, dan gaat het ook om de manier waarop. Ik vind dat PSV negen punten uit de laatste drie wedstrijden voor de winterstop moet halen. Alleen dan is er vanuit de spelersgroep het goede signaal gegeven", sluit De Mos af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws