PSV kan transfermarkt op in de winter: Financiële ruimte? Die is er, ja

PSV kan transfermarkt op in de winter: "Financiële ruimte? Die is er, ja"

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 10:29do 05-12-2019 om 10:29

Toon Gerbrands gaat met PSV mogelijk de transfermarkt op in januari om het seizoen van de Eindhovenaren te redden. De algemeen directeur zegt dat de club ruimte heeft om aankopen te doen.

"Wat ik kan zeggen is: Alles wat ons kan helpen om deze situatie te keren is bespreekbaar" , zegt Gerbrands, die met PSV nu ten doel heeft gesteld om tweede te worden en de beker te winnen, in het Algemeen Dagblad. "Als we in de winterstop iets nodig vinden, aankopen dan wel verkopen, dan kijken we daar naar. Financiële ruimte? Die is er, ja. Alleen: zou je kopen, dan moeten het stabiele aankopen zijn die er direct staan. En die je ook nog een paar jaar hier houdt. Zo wordt er gekeken."

Gerbrands vindt niet dat PSV gefaald heeft bij e samenstelling van de selectie tijdens de zomerse transferperiode. "Daar heeft Mark (van Bommel, red.) zelf naar buiten toe wat over gezegd: brede selectie, goede bank, alles was er" , zegt Gerbrands. "Vervolgens zetten we een goede serie neer, 15 duels op een rij ongeslagen in alle competities. Ik wil maar zeggen: dat is óók gebeurd met deze spelers en deze staf."

"Wat ik ook vind: als zoals nu een ‘eigen’ speler als Mo Ihattaren van 17 in de basis komt, houdt dat automatisch in dat er ook iemand op de bank komt", vervolgt de directeur. "Want je mag er maar 11 opstellen. Als het een aankoop is die daardoor dan buiten de boot valt, wordt dat uitvergroot. Je kan ook zeggen: kijk eens wat er in aanvallend opzicht aan kapitaal staat. Maar daarom hebben de spelers nu óók een verantwoordelijkheid. En dat beseffen ze volgens mij ook."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws