Mathijsen levert uitstekend werk bij Willem II: 'Zijn stuk voor stuk verrassingen'

Mathijsen levert uitstekend werk bij Willem II: 'Zijn stuk voor stuk verrassingen'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 08:43vr 06-12-2019 om 08:43

Jorden Peters ziet zijn Willem II het dit seizoen uitstekend doen in de Eredivisie. De Tilburgers staan vierde en gaan vrijdagavond op bezoek bij koploper Ajax. De verdediger ziet dat het ook een beetje 'mee moet zitten'.

Er werd verwacht dat Willem II een lastig seizoen tegemoet zou gaan, met het vertrek van onder meer Renato Tapia, Alexander Isak, Diego Palacios en Daniel Crowley, maar niets is minder waar. "Joris Mathijsen (de technisch directeur van Willem II, red.) heeft goed werk geleverd", wordt Peters geciteerd door Trouw. "De spelers die hij heeft gehaald, zijn stuk voor stuk verrassingen. Ze passen zich goed aan."

Willem II leeft weer in Tilburg, zo ziet Peters. "Ik vind het mooi om de club zo te zien groeien, de sfeer in het stadion te beleven en te merken dat het leeft in de stad. Maar ik probeer ook altijd wel de andere kant te blijven zien. In de Eredivisie zijn veel teams gelijkwaardig aan elkaar. Een bal binnen- of buitenkant paal kan veel verschil maken. Het moet ook een beetje meezitten", aldus de aanvoerder.

Trainer Adrie Koster ziet de teamgeest als de grote kracht van dit Willem II. "Als iemand een foutje maakt, dan proberen we dat als team op te lossen. De teamspirit is heel goed. Er wordt met vreugde en vertrouwen gevoetbald. Het is niet angstig. Wij passen ons nooit aan. Wij spelen altijd ons eigen spel." Ajax en Willem II trappen vrijdagavond om 20:00 uur af in de Johan Cruijff ArenA.

Poll

Wat wordt het bij Ajax-Willem II?

(799 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws