Cambuur zeven punten los na nieuwe domper Graafschap, NEC verliest bij Excelsior

06-12-2019 22:06
54

SC Cambuur staat inmiddels zeven punten los in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Henk de Jong won zelf bij FC Dordrecht en zag De Graafschap voor de derde keer op rij punten verspelen.

Dordrecht - Cambuur 2-4
Cambuur had in het Riwal Hoogwerkers Stadion niets te vrezen van Dordrecht. Beide ploegen waren in de openingsfase nog gelijkwaardig aan elkaar, maar daarna namen de bezoekers afstond. Robin Maulun zette Cambuur na 22 minuten op 0-1. Pedro Marques maakte vervolgens via de strafschopstip razendsnel gelijk. Echter werd het al snel weer 1-2 door Mees Hoedemakers. Nog voor de rust maakten Kellian van der Kaap en Maulun er 1-4 van.

In de tweede helft kon Cambuur het rustig aan doen. Dordrecht probeerde er nog wel een wedstrijd van te maken, maar leek zich neer te leggen bij de twaalfde competitienederlaag van dit seizoen. Stef Gronsveld maakte er wel nog 2-4 van. De achterstand op nummer zeventien Helmond Sport is zes punten.

Den Bosch - De Graafschap 2-2
De Graafschap raakt achterop in de strijd om de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg laat voor de derde keer op rij punten liggen in de competitie en staat inmiddels zeven punten achter op Cambuur. Op bezoek bij Den Bosch kwam de degradant niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Vroeg in de tweede helft leek De Graafschap de overwinning veilig te stellen. Vijf minuten na rust maakte Daryl van Mieghem het openingsdoelpunt en Ralf Seuntjens verdubbelde de score drie minuten later. Via Paco van Moorsel kwam Den Bosch echter weer razendsnel terug in de wedstrijd. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd tekende Leo Väisänen voor de gelijkmaker. De Graafschap wist uiteindelijk een punt over de streep te trekken.

Excelsior - NEC 2-1
Excelsior heeft tegen NEC de tweede competitieoverwinning op rij geboekt. Een 1-4 zege bij Roda JC werd thuis opgevolgd met een 2-1 overwinning op NEC. Sander Fischer maakte na de rustde 1-0, maar nog geen minuut later stond het alweer gelijk door Ole Romeny.

Joël Zwarts zorgde in de slotfase uiteindelijk voor de bevrijding voor Excelsior, nadat NEC in de tussentijd grote kansen op de voorsprong miste. Excelsior had in de slotfase 3-1 moeten maken, maar liet dat na. NEC creërde daarna geen serieuze kans meer.

Telstar - NAC Breda 1-1
Telstar heeft thuis tegen NAC Breda knap een punt weten te pakken. In Velsen-Zuid werd het 1-1. NAC lijkt de titel voorlopig uit het hoofd te kunnen zetten door het nieuwe puntenverlies. NAC kwam al snel op voorsprong bij Telstar door een doelpunt van Huseyin Dogan. Die voorsprong stond lang op het scorebord, tot de tweede helft.

Elayis Tavsan maakte na een uur de gelijkmaker voor Telstar. Beide ploegen kregen vervolgens kansen om op voorsprong te komen, maar scoorden niet meer.