'Jansen kreeg bezoek van salesmanager: grote aankoop Van Hau nog niet ingezet'

'Jansen kreeg bezoek van salesmanager: grote aankoop Van Hau nog niet ingezet'

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 11:41za 07-12-2019 om 11:41

SC Heerenveen pakte dit seizoen groots uit met de transfer van Doan Van Hau, de eerste Vietnamees in de Eredivisie. De van Hanoi FC gehuurde verdediger is echter nog niet verder gekomen dan het beloftenelftal van de Friezen.

Ook tijdens het bekerduel met Tweede Divisie-club Excelsior Maassluis bleef Van Hau negentig minuten lang op de bank zitten. Volgens Omrop Fryslân riep dit vragen op bij de commerciële afdeling van de club. Salesmanager Martin Koopman zou zelfs bij hoofdtrainer Johnny Jansen aan hebben geklopt met de vraag waarom hij de Vietnamees niet liet opdraven. Heerenveen probeert enkele sponsordeals met Vietnamese bedrijven af te sluiten: speeltijd voor Van Hau zou dus in commercieel opzicht interessant zijn.

De twintigjarige linkspoot zal tot na de jaarwisseling moeten wachten op zijn officiële debuut in Friese dienst. Van Hau is momenteel op de Filipijnen, waar de Zuidoost-Aziatische Spelen worden gehouden. 'Zijn' Vietnam heeft de halve finale gehaald en strijdt met Cambodja om een plek in de finale tegen Myanmar of Indonesië.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws