Gewezen toptalent van PSV, Ajax en Real leverde contract in: 'Heel pijnlijk'

Gewezen toptalent van PSV, Ajax en Real leverde contract in: 'Heel pijnlijk'

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 20:56za 07-12-2019 om 20:56

Laatste update: zaterdag 7 december 2019 om 21:13za 07-12-2019 om 21:13

Mink Peeters behoorde als tiener tot de grootste talenten van Europa, maar speelt op 21-jarige leeftijd in de anonimiteit bij FK Cukaricki. In Servië probeert de oud-aanvaller van onder meer PSV, Ajax en Real Madrid zichzelf op te werken.

"Ik behoorde tot de grootste talenten van Europa", zegt Peeters in een uitgebreid interview met de Gelderlander. "Nu ben ik een beetje in de vergetelheid geraakt. De laatste twee jaar heb ik te weinig gespeeld. Dan heb je de clubs niet voor het uitkiezen."

Real Madrid verhuurde hem de laatste jaren aan VVV-Venlo en Almere City FC, maar beide avonturen in Nederland mislukten faliekant. Uiteindelijk leverde Peeters zijn Real0contract in, omdat zijn kansen waren verkeken en hij een nieuw huurperiode niet zag zitten. "Daar heb ik zó lang over nagedacht. Wie doet dat nou? Wie levert nou zijn contract in bij Real Madrid? Dat was heel pijnlijk", verklaart de aanvaller.

Terugkijkend heeft Peeters geen spijt van zijn keuze voor Real Madrid. "Het was een ontzettend mooie tijd. Wie zegt dat het bij Ajax wel was gelukt om door te breken? Uiteindelijk is niets zeker in het voetbal. Het is vaak ook een kwestie van geluk of pech."

"Misschien moet ik me erbij neerleggen dat Real of FC Barcelona moeilijk meer te halen zijn. Maar spelen op topniveau is mogelijk. Ben ik van overtuigd. Al heb ik tegen mezelf gezegd: als ik hier op mijn 23ste nog zit, heb ik wel een probleem", besluit Peeters.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws