Malen gunt Ihattaren penalty na moeilijke periode: 'Die ontlading, raakt mij ook'

Malen gunt Ihattaren penalty na moeilijke periode: 'Die ontlading, raakt mij ook'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 06:51zo 08-12-2019 om 06:51

Donyell Malen kende met PSV een succesvolle avond in het Philips Stadion tegen Fortuna Sittard. De Eindhovenaren behaalden een broodnodige overwinning en lieten Fortuna uiteindelijk met 5-0 kansloos. Malen stond een van de penalty's af aan Mohamed Ihattaren, die na het benutten van de strafschop emotioneel werd.

Het was een bewuste keuze van Malen om de tweede strafschop van de avond aan Ihattaren te gunnen. "Ik denk dat iedereen Mo's situatie wel kent, het is niet makkelijk voor die jongen", vertelt Malen na de wedstrijd tegen FOX Sports. "Hij wil natuurlijk graag scoren zoals iedereen. Volgens mij had hij ook nog niet gescoord, na wat er is gebeurd." Ihattaren verloor niet lang geleden zijn vader.

"Ik weet een beetje hoe dat zit natuurlijk. We praten er vaak over, hij vraagt ook aan mij: kan je me af en toe een balletje geven? Dat ik dat op deze manier kon doen is fijn voor hem", aldus Malen. "Iedereen steunt hem, iedereen is er voor hem. Ik denk dat het mooi is om te zien dat hij een goal kan maken en vervolgens ontlading heeft, dat raakt mij ook. Het team ook wel."

Malen klimt door zijn twee doelpunten weer naar de eerste plek op de topscorerslijst van de Eredivisie. Heracles Almelo-spits Cyriel Dessers nam de koppositie vorige week van de PSV-spits over, maar staat nu weer op plek twee.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws