Barça kan na dit seizoen afscheid nemen van Valverde: Koeman-geruchten nemen toe

Barça kan na dit seizoen afscheid nemen van Valverde: Koeman-geruchten nemen toe

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 08:20zo 08-12-2019 om 08:20

Laatste update: zondag 8 december 2019 om 08:25zo 08-12-2019 om 08:25

De geruchten over een overstap van Ronald Koeman naar FC Barcelona worden steeds heviger, zeker nu voorzitter Josep Maria Bartomeu in de Spaanse media aangeeft dat de huidige coach Ernesto Valverde na dit seizoen zou kunnen stoppen.

Valverde heeft een contract tot medio 2021 bij Barcelona, maar geeft Bartomeu hints van een eventueel vertrek van de trainer. "Gaat Valverde volgende seizoen ook nog door? Hij heeft een contract tot 2021, maar in de zomer is er een optie waardoor beslist kan worden dat hij niet verder gaat", vertelt Bartomeu in gesprek met El Suplement.

"Dat hadden we met alle trainers", vervolgt de Barcelona-voorzitter. "Maar zijn contract... we hebben allebei, Ernesto en de club, een mogelijkheid te beslissen. Rijkaard was hier vijf jaar, Guardiola vier en Luis Enrique drie." Bartomeu kreeg al snel de vraag of drie seizoenen genoeg is voor Valverde. "Dat zou kunnen, maar het is een beslissing die de club moet gaan nemen."

Het wakkert het vuurtje rondom de potentiële komst van Koeman naar Catalonië weer aan. De bondscoach heeft een clausule in zijn contract staan, waardoor hij zonder al te veel bemoeienis van de KNVB de overstap naar Barcelona kan maken. Hij gaf recent wel aan zich eerst volledig op het EK 2020 te focussen met Oranje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Koeman na het seizoen de stap maken naar FC Barcelona?

Ja, hij is een geweldige club om te coachen
68%
Nee, hij kan met Oranje grootse prestaties bereiken
32%
(1066 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws