Afellay voorspelt 'heel grote toekomst' bij PSV: 'Eentje van de buitencategorie'

Afellay voorspelt 'heel grote toekomst' bij PSV: 'Eentje van de buitencategorie'

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 06:53ma 09-12-2019 om 06:53

Laatste update: maandag 9 december 2019 om 06:59ma 09-12-2019 om 06:59

Ibrahim Afellay boekte zaterdagavond één van de grootste overwinningen van zijn loopbaan. De 5-0 zege van PSV op Fortuna Sittard was bijzaak op de avond dat hij na ruim twee jaar zijn rentree maakte als voetballer.

"Dit pakt nooit meer iemand van me af. Als je maar ergens in gelooft, dan kan er heel veel", reageert Afellay in het Eindhovens Dagblad. "Ik heb heel diep gezeten, maar ben blijven geloven dat dit mogelijk was. Ik heb er alles voor gedaan en gelaten en wilde dat van mezelf kunnen zeggen als ik in de spiegel keek. Tegenslagen maken je groter en sterker en daarmee ontwikkel je een bepaalde persoonlijkheid."

PSV-trainer Mark van Bommel liet Afellay tien minuten voor tijd invallen. Als het aan de routinier (33) ligt, gaat hij de komende tijd vaker spelen. "Uiteindelijk bepaalt de trainer dat. Ik kan veel langer spelen, waarom niet? Soms praten we er op een rustige manier over, soms gaat het wat harder. Maar wel met veel respect naar elkaar toe", zegt hij over zijn discussies met Van Bommel.

Met Mohamed Ihattaren heeft Afellay een speciale band. "Mo is een fantastische jongen, eentje van de buitencategorie. Hij gaat een hele grote toekomst tegemoet. Ik als voetballiefhebber geniet elke dag op het trainingsveld van hem. Zulke spelers, laten we ze alsjeblieft niet gaan zeggen dat ze zo en zo moeten spelen. Mo moet je het veld insturen en gewoon lekker zijn ding laten doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws