'Lekker dat Ajax had verloren, maar het voelt heel dubbel om dat mooi te vinden'

'Lekker dat Ajax had verloren, maar het voelt heel dubbel om dat mooi te vinden'

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 07:18ma 09-12-2019 om 07:18

AZ heeft de spanning in de Eredivisie maximaal opgevoerd, door daags na de verrassende nederlaag van Ajax tegen Willem II met 0-3 bij PEC Zwolle te winnen. Het gat tussen de nummers één en twee van Nederland bedraagt nu drie punten, concludeerde Dani de Wit tot zijn genoegen.

De aanvallende middenvelder uit Hoorn kwam eind augustus over van de grote concurrent en zal zondag voor het eerst tegen Ajax spelen. "Het was dus wel lekker dat 'ze' vrijdag hadden verloren. Maar het voelt heel dubbel om het mooi te vinden dat Ajax verliest", liet hij zaterdagavond vanuit Zwolle weten aan De Telegraaf. Sinds zijn transfer is er een half jaar voorbijgegaan voor De Wit, die tevreden terugkijkt op zijn eerste maanden in Alkmaarse dienst: de Jong Oranje-international is naar eigen zeggen een betere speler geworden. "Maar wat wil je? Bij Ajax zat ik twee keer in de week op de bank, bij AZ speel ik twee keer in de week."

Zondag gaan zijn nieuwe en zijn oude club om de koppositie in de Eredivisie strijden. De Wit kijkt uit naar die krachtmeting. "We moeten er sowieso in geloven dat we kampioen kunnen worden", aldus de Noord-Hollander. Volgens De Wit zijn alle spelers van Ajax individueel beter, maar compenseert AZ veel dankzij zijn teamgeest. "Ik denk dat wij keihard werken voor elkaar, elke wedstrijd weer. Neem vanavond (zaterdag, red.): toen PEC er in de 88e minuut uitkwam, sprintten er van ons nog acht spelers terug. Welk team doet dat? We gaan nu volle bak voor de eerste plek."

Of en waar AZ-Ajax zondag gespeeld gaat worden, is overigens nog maar de vraag. De Alkmaarse gemeenteraad moet nog beslissen of het duel in het AFAS Stadion plaats kan vinden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe gaat AZ-Ajax eindigen?

(910 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws