AZ gaat voor resultaat ondanks topper tegen Ajax: 'Niet voor sier naar Manchester'

AZ gaat voor resultaat ondanks topper tegen Ajax: 'Niet voor sier naar Manchester'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 09:02zo 08-12-2019 om 09:02

AZ en Ajax nemen het volgende week tegen elkaar op in de Eredivisie. Het is de strijd tussen de nummer één en twee van Nederland, maar eerst zijn beide ploegen nog actief in Europa. AZ-keeper Marco Bizot is niet van plan er met de rem op te spelen tegen Manchester United.

Ajax treft dinsdag Valencia in de eigen Johan Cruijff ArenA, AZ gaat donderdag op bezoek op Old Trafford bij Manchester United. Voor de Amsterdammers staat alles nog op het spel in de laatste groepswedstrijd, terwijl AZ al zeker is van een plek in de volgende ronde van de Europa League. Wel heeft Ajax twee dagen meer rust. "Dat kan een nadeel zijn", aldus Bizot tegen De Telegraaf.

Het is voor de Alkmaarders geen reden om het rustig aan te doen tegen United. "We zouden op Old Trafford er met de rem op kunnen spelen. Dat klopt. Maar we gaan er niet voor de sier naar toe. We willen in Manchester een goed resultaat boeken en vertrouwen tanken voor de wedstrijd tegen Ajax", toont Bizot zich strijdbaar.

Wanneer de Europese wedstrijden achter de rug zijn volgt op zondag de topper in de Eredivisie. "We zijn dichterbij Ajax gekomen", ziet Bizot. "Als wij de druk op hun willen blijven houden, dan moeten we ze pakken. We gaan het zien. Het is sowieso een mooi meetpunt, om te kijken of we er klaar voor zijn om met Ajax de strijd aan te gaan. Ik geloof er in. We treffen ze op een goed moment."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws