Ajax nog niet zeker van knock-outfase: 'Als ik keus moet maken, ga ik voor Ajax'

Ajax nog niet zeker van knock-outfase: 'Als ik keus moet maken, ga ik voor Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 07:10di 10-12-2019 om 07:10

Hedwiges Maduro zit dinsdagavond als eregast tussen Ajax-directeur Edwin van der Sar en diens collega Anil Murthy van Valencia. De analist van FOX Sports hoopt dat Ajax wint, omdat de Amsterdammers volgens hem meer te bieden hebben in de knock-outfase van de Champions League.

Maduro denkt met een warm gevoel terug aan zijn oude club Valencia. "Ik kom nog vaak bij de club, ken iedereen nog van de materiaalman tot fysio en de elftalleider. Ik ga ook regelmatig kijken bij de jeugdafdeling", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Het is een hele warme, familiaire club en ik kwam er pas achter dat ik m’n meeste wedstrijden in het profvoetbal heb gespeeld voor Valencia. Een paar duels meer nog dan voor Ajax."

De voormalig voetballer van Ajax en Valencia hoopt dan ook dat beide teams doorgaan naar de volgende ronde, maar betwijfelt of Chelsea gaat verliezen van Lille. "Ik hoop dat Ajax en Valencia beide doorgaan in de Champions League, maar dan moet Lille winnen van Chelsea. Dat zie ik niet zo snel gebeuren. Als ik echt een keus moet maken, dan ga ik voor Ajax. Vanwege het specifieke aanvallende avontuurlijke spel tot dusver, de resultaten en de vooruitzichten voor Ajax."

Risico
"Een compleet Ajax kan opnieuw ver reiken in de Champions League, verder dan Valencia, dat toch meer een ploeg is dat vanuit de omschakeling speelt. Daarbij zou het goed zijn voor het Nederlandse voetbal om opnieuw een club bij de laatste zestien van de Champions League te hebben." Toch wordt het lastig, zo denkt Maduro. "Ajax heeft maar één punt nodig, maar ik betwijfel of dat een voordeel is. Valencia heeft maar één opdracht om door te gaan: winnen. En dat maakt het vaak een stuk makkelijker, omdat je dan nooit op twee gedachten kunt gaan hinken. Dat risico bestaat bij Ajax wel."

Poll

Wat wordt het dinsdag bij Ajax-Valencia?

(1159 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws