'Basisplaatsen voor Álvarez en Lang bij Ajax, Onana gewoon op doel tegen Valencia'

'Basisplaatsen voor Álvarez en Lang bij Ajax, Onana gewoon op doel tegen Valencia'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 06:51di 10-12-2019 om 06:51

Door de blessure van Quincy Promes lijkt er dinsdagavond een basisplaats weggelegd op het Ajax-middenveld voor Edson Álvarez. Ook Noa Lang lijkt wederom het vertrouwen te krijgen in het Champions League-duel met Valencia.

De absentie van Promes is een flinke tegenvaller voor Ajax. Tegen Valencia moet er een resultaat worden gehaald om zeker te zijn van een plek in de knock-outfase van de Champions League. De klik van Promes met Hakim Ziyech was - ook in de Champions League - de laatste tijd goed zichtbaar en leverde de Amsterdammers een handvol doelpunten op. De afwezigheid van Promes opent de deuren voor Lang en Álvarez.

Het meest logisch lijkt dat Van de Beek de plek van Promes op 'tien' overneemt, waardoor Álvarez naast Lisandro Martínez mag beginnen op het Ajax-middenveld. Erik ten Hag sprak op de persconferentie maandag het vertrouwen al uit in Lang, die door blessures van David Neres en Zakaria Labyad de laatste weken als linksbuiten begon. Ook tegen Valencia lijkt die positie voor hem weggelegd.

Andre Onana was lang een twijfelgeval, maar speelt dinsdagavond gewoon, zo gaf Ten Hag aan op de persconferentie. De Kameroener onderging maandag een mri-scan, maar daarop was niets te zien.

Vermoedelijke opstelling volgens het Algemeen DagbladOnana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Martínez, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Lang.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws