Ten Hag dacht aan opvallende naam als aanvaller: 'Zitten dun in buitenspelers'

Ten Hag dacht aan opvallende naam als aanvaller: 'Zitten dun in buitenspelers'

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 16:20ma 09-12-2019 om 16:20

Met het wegvallen van Quincy Promes zit Erik ten Hag dun in zijn vleugelaanvallers tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Valencia. Noa Lang kreeg door de blessuregevallen van Zakaria Labyad, David Neres en Promes de kans van de Ajax-trainer.

"Er is geen reden om Lang morgen niet op te stellen", aldus Ten Hag op de persconferentie. "Diepgang, acties, combinaties en gevaar. Zoals we dat in Enschede van hem hebben gezien. Je moet goed zijn in de pressie én in de omschakeling." De trainer merkt dat zijn spelers toe zijn aan de winterstop. "In topvoetbal voel je altijd wat van fysieke en mentale vermoeidheid. Een mens kan ongelofelijk veel en we verleggen onze grenzen. Ze moeten nog vier keer gas geven dit jaar. Iedereen is daar nadrukkelijk van bewust", vertelt de coach.

Dest
Het ging zelfs zo ver dat Ten Hag heeft overwogen om Sergiño Dest als vleugelaanvaller te gebruiken de afgelopen wedstrijden. "Ik zie Dest niet per se als buitenspeler, maar het is zeker een keer door onze gedachten gegaan", geeft Ten Hag toe. "We zitten nu eenmaal dun in onze buitenspelers." 

"We moeten morgen winnen", richt Ten Hag zijn focus vervolgens weer op de wedstrijd. "Met die intentie stap je het veld op en we denken niet na over sléchts gelijkspelen", sluit de coach af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws