'Ajax niet de beste club ter wereld, moeilijk de beste te zijn als je hier speelt'

'Ajax niet de beste club ter wereld, moeilijk de beste te zijn als je hier speelt'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 07:00di 10-12-2019 om 07:00

André Onana is op tijd fit voor de kraker in de Champions League tussen Ajax en Valencia. De 23-jarige Kameroener is van levensbelang voor de Amsterdammers, maar zelf schaart hij zich nog niet bij de beste doelmannen ter wereld.

"Mmm, nee. De echt grote clubs in de wereld hebben een betere doelman dan ik ben. Ajax is niet de beste club in de wereld, toch? Het is erg moeilijk om de beste te zijn als je bij Ajax voetbalt", vertelt Onana aan de Volkskrant. "Je kunt de status van Barcelona of Real Madrid niet vergelijken met die van Ajax. Natuurlijk, we doen het goed, we winnen belangrijke wedstrijden en ik heb soms goede reddingen. Dat is ook mijn werk. Maar het gaat om winnen, niet om reddingen."

Onana kreeg vrijdag tegen Willem II twee treffers om de oren. Op de vraag of hij in de vorm van zijn leven verkeert, is het antwoord opnieuw duidelijk. "Ik heb net vier doelpunten geïncasseerd in twee wedstrijden. Dit is niet mijn beste moment", stelt hij.

Hoewel hij het momentum aan zijn zijde heeft, laat Onana zich niet gek maken door alle lovende kritieken. "Wat ik in mijn werk heb geleerd, is dat zaken snel kunnen keren. Na de verloren halve finale tegen Tottenham was iedereen tegen me. Soms heb ik het gevoel: als we verliezen, komt het door mij. Als we winnen, is het de rest van de ploeg. Maar ja, dat is het leven van een doelman. De verantwoordelijkheid is groot."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Onana rijp voor een absolute topclub?

(8215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws