Wellenreuther viel op tijdens winstpartij tegen Ajax: 'Dat is de veiligste optie'

Wellenreuther viel op tijdens winstpartij tegen Ajax: 'Dat is de veiligste optie'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 08:45di 10-12-2019 om 08:45

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 08:46di 10-12-2019 om 08:46

Jim van Fessem, voormalig keeper van onder meer Willem II, De Graafschap en NAC Breda, hoopt dat Willem II het aflopende contract met keeper Timon Wellenreuther gaat verlengen. De Duitse sluitpost maakt een uitstekende indruk in Tilburg dit seizoen.

"Wellenreuther is een prima keeper voor Willem II", begint Van Fessem in gesprek met BN De Stem. "Hij had tijd nodig om aan een andere competitie in een ander land te wennen. Dit seizoen valt voor hem alles op zijn plek. Er zit veel meer rust in de ploeg dan vorig seizoen. Willem II speelt vaak met dezelfde verdedigers. Dat is fijn voor een keeper."

Het viel in de wedstrijd tegen Ajax van vorige week op dat Wellenreuther bij hoge ballen in de zestien er vaak voor koos om de ballen weg te stompen. "Dat is de veiligste optie. Een paar keer stompen kan heel effectief zijn, zeker als je ook nog slim een aanvaller meeneemt. Die zal dan niet meer proberen bij een hoge voorzet te komen als je als keeper uitkomt."

In de voorbereiding op dit seizoen hoopten veel Willem II-supporters dat de club Piet Velthuizen vast zou leggen, maar daar hoor je nu nog maar weinig fans over. Vorig seizoen kreeg Wellenreuther nog felle kritiek te verwerken van de fans. "Op iedereen is er wel eens kritiek. Soms is het lastig om daar goed mee om te gaan. Maar op het keepen van Wellenreuther is de laatste tijd weinig meer aan te merken", zo ziet ook Van Fessem.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws