Spelersrapport: Vijf onvoldoendes bij Ajax na Champions League-exit

Spelersrapport: Vijf onvoldoendes bij Ajax na Champions League-exit

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 22:54di 10-12-2019 om 22:54

Laatste update: woensdag 11 december 2019 om 00:08wo 11-12-2019 om 00:08

Tien punten in de groepsfase van de Champions League, maar overwinteren in de Europa League. Ajax is uitgeschakeld in het miljardenbal na de 0-1 nederlaag in eigen huis tegen Valencia. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

André Onana: 6
Had geen antwoord op de goal van Rodrigo en toegegeven, het was ook een onhoudbare bal. Was later in de eerste helft wel ontzettend belangrijk bij opnieuw een poging van Rodrigo en hield Ajax daarmee lang in leven. Hoefde in de tweede helft nauwelijks in actie te komen.

Noussar Mazraoui: 6,5
Een van de spaarzame lichtpuntjes bij Ajax tegen Valencia. Had wél het voetbal in zich, maar zijn ploeggenoten konden daar niet allemaal mee levelen. Een prima wedstrijd van de man die als rechtsback startte en als middenvelder eindigde, maar het was niet genoeg.

Joël Veltman: 4
Leidde al vroeg bijna een Valencia-doelpunt in met slordig balverlies en stond te slapen bij de 0-1 van Rodrigo door twee, drie meter achter de laatste Ajax-lijn te blijven staan, waardoor het geen buitenspel was. Een hele dure misser.

Daley Blind: 6,5
Degelijk als altijd, en defensief weinig weggeven aan Valencia. Probeerde de spaarzame openingen in de Spaanse muur constant te vinden. Op karakter de wedstrijd uitgespeeld na een duizelig momentje.

Nicolas Tagliafico: 5
Op strijd altijd een 10 voor Tagliafico, en zijn drive op de linkerflank was als vanouds, maar ook Tagliafico worstelde met het maken van het spel en het overrompelen van de rechterflank van Valencia.

Edson Álvarez: 4,5
Slordige eerste helft in de passing en een vroege gele kaart waardoor hij zich al snel niets meer mocht permiteren. Net als met Mazraoui op bezoek bij Lille, nam Ten Hag geen risico en haalde hij de Mexicaan er in de rust uit voor Dest.

Lisandro Martínez: 4,5
Buffelde wel op het middenveld maar had ook niet de ideeën om Valencia na de 0-1 te breken. Was vaak te slordig in balbezit en bleek voetballend flink tekort te komen op het Ajax-middenveld dinsdag.

Donny van de Beek: 6
Ajax kon weinig creëren, te weinig, maar als er dan iets gebeurde was Van de Beek er altijd bij betrokken. Miste af en toe finesse in de laatste pass maar gaf wel veel dreiging en stond aan de basis van de kans van Ziyech, die een goal moest worden, maar door de spelmaker naast werd geschoten.

Hakim Ziyech: 5,5
Had het lastig tegen de Spaanse muur van Valencia. Was uiteraard betrokken bij veel potentiële kansen van Ajax, maar op dagen als deze moet het wel van Ziyech komen, en als Ziyech het niet helemaal heeft, heeft Ajax het lastig. Zijn enorme kans op aangeven van Van de Beek had er écht in gemoeten.

Dusan Tadic: 6
Was druk in de weer in de aanval van Ajax, sleurde van links naar rechts, en nam zijn ploeg zeker in de tweede helft op sleeptouw zoals het een leider betaamt. Kon helaas voor Ajax ook niet het verschil maken in de laatste fase.

Noa Lang 4,5:
Speelde een zeer ongelukkige eerste helft, met veel slordig balverlies en ondermaatse momenten waardoor Ajax niet in een flow kon komen, maar kwam stabieler voor de dag in de tweede helft, tot hij uit het veld werd gehaald voor Klaas-Jan Huntelaar.

Invallers

Sergino Dest: 6,5
Bracht veel energie in het elftal na rust met zijn rushes vanaf de rechterkant. Een opportunistische speelstijl waar Ajax in de stroeve wedstrijd zo behoefte aan had.

Klaas-Jan Huntelaar: Speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen

(Jelmer van der Dussen/VoetbalPrimeur)

Poll

Ben je het eens met dit spelersrapport?

(2904 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws