Negatieve hoofdrol Veltman bij winnende goal: Ja, ik dacht dat hij zou schieten

Negatieve hoofdrol Veltman bij winnende goal: "Ja, ik dacht dat hij zou schieten"

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 01:00wo 11-12-2019 om 01:00

Joël Veltman was dinsdagavond de grote schlemiel tijdens de laatste Champions League-wedstrijd in de Johan Cruijff Arena van dit seizoen. De verdediger speelde een negatieve hoofdrol in aanloop naar de enige treffer van Ajax-Valencia.

Veltman stapte een paar meter naar achteren, hief daardoor eigenhandig buitenspel op en zag Rodrigo voor 0-1 zorgen. "Ja, ik dacht dat hij (assistgever Ferrán Torres, red.) zou schieten. Maar hij gaf een slim balletje tussendoor", liet hij na afloop weten aan FOX Sports. "Of ik het mezelf aanreken? Ja, maar ik reken mezelf elke goal aan. Zo zit het nu eenmaal in elkaar. Ik kijk naar wat ik nog meer had kunnen doen."

Veltman wilde eerst alle ervaringen laten bezinken onder de douche, voordat hij zijn rondje langs de pers maakte. "Soms heb je er geen woorden voor, zoals nu. Je hebt hem voor het grijpen en dan glipt het uit je handen." Veel tijd om te rouwen is er echter niet: zondag wacht de Eredivisie-kraker tegen AZ alweer. "We liggen uit de Champions League, het kan hard gaan nu. Daar moet je voor waken, dat het niet ineens gaat kantelen."

Het tot voor kort ongenaakbare Ajax kan zomaar drie keer verliezen in negen dagen tijd. "Waarom het nu ineens minder gaat? Als ik dat wist, had ik misschien Erik (ten Hag, red.) zijn plek ingenomen... Moeilijk om je vinger op te leggen. Ik denk dat we gewoon door moeten gaan op de tweede helft tegen Valencia. We moeten ermee dealen, dat zei de trainer ook na de wedstrijd. Morgen (woensdag, red.) zal het nog even balen zijn, maar vanaf donderdag volle focus."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Erik ten Hag Joël Veltman zondag tegen AZ ook laten starten?

(820 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws