Blom neemt afscheid in Barcelona: 'We gaan wel wat drinken met zijn allen'

Blom neemt afscheid in Barcelona: 'We gaan wel wat drinken met zijn allen'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 13:12do 12-12-2019 om 13:12

Laatste update: donderdag 12 december 2019 om 15:48do 12-12-2019 om 15:48

Kevin Blom neemt donderdagavond afscheid als internationaal scheidsrechter na vijftien jaar fluiten op het hoogste podium. De blonde arbiter hanteert de fluit bij het Europa League-treffen tussen Espanyol en CSKA Moskou.

De scheidsrechter merkt de waardering die hij krijgt vanuit clubs en collega's. "Björn Kuipers zei dat ik nog één keer moest genieten met de badge op m'n borst en Roberto Rosetti (de scheidsrechtersbaas van de UEFA, red.) zei dat de deur bij de UEFA altijd openstaat voor me", zegt Blom tegenover Voetbal International. "Dat geeft toch aan dat ze me waarderen."

De internationale carriere van Blom, die vijftien jaar duurde, komt in Barcelona tot een einde. Daarna gaat de scheidsrechter nog wel even de stad in met zijn team. "We gaan met z'n allen wat drinken, maar ik heb geen idee wat er verder geregeld is. Ik merk wel dat het wat onrustig is", zegt hij met een knipoog.

Op nationaal niveau zal Blom voorlopig nog niet stoppen met fluiten. "Ik ga gewoon door, ik voel me namelijk prima", zegt hij. Toch is de tijd voor hem gekomen om op Europees niveau de fluit aan de wilgen te hangen. "Ik ben dit jaar ook 45 geworden, dan is het tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe lichting."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Europa League

Poll

Vind jij Blom een goede scheidsrechter?

(625 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws