Twitter doet onderzoek: Ajax achtste op lijst van meest besproken sportclubs

Twitter doet onderzoek: Ajax achtste op lijst van meest besproken sportclubs

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 14:45do 12-12-2019 om 14:45

Ajax hoort bij de tien sportteams waar in 2019 het meest over werd gepraat op Twitter. De Amsterdammers vinden zichzelf terug op de achtste plaats van een ranglijst die door het sociale medium zelf is opgesteld.

Twitter heeft onderzoek gedaan naar sportteams die in 2019 vaak genoemd werden op het sociale medium. Daarbij werden losse berichten die tot en met 15 november 2019 over de desbetreffende sportclub gingen meegerekend. De ranglijst die het onderzoeksbureau van Twitter heeft gepubliceerd laat zien dat Ajax op de achtste plaats is terug te vinden en dat er dus wereldwijd maar zeven sportclubs waren waar meer over werd gepraat dan de Amsterdammers.

Opvallend genoeg bestaat de hele top-negen uit voetbalclubs. Barcelona is het gesprek van het jaar geweest op Twitter, terwijl ook Real Madrid (tweede) en Manchester United (derde) populair waren in 2019. De achtste plaats van Ajax zal voornamelijk te maken hebben met het voortreffelijke Champions League-seizoen dat de Amsterdammers vorig jaar beleefden. De ploeg van Erik ten Hag werd pas in de halve finale uitgeschakeld door Totenham Hotspur, dat niet in de lijst terug te vinden is.

Met een tiende plaats zijn de Los Angeles Lakers het eerste niet-voetbalteam dat in de lijst terug te vinden is. Het basketbalteam van LeBron James moet het ook afleggen tegen Copa Libertadores-winnaar Flamengo, dat negende is geworden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws