'Ajax stuurt scouts naar Duitse promovendus voor kopsterke Zweedse international'
Andersson in duel met Jeffrey Bruma

'Ajax stuurt scouts naar Duitse promovendus voor kopsterke Zweedse international'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 10:58vr 13-12-2019 om 10:58

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Union Berlin-spits Sebastian Andersson, meldt BILD. Scouts van de Nederlandse kampioen zitten zaterdag tijdens het Bundesliga-duel met Paderborn op de tribune voor de 28-jarige Zweed.

Andersson promoveerde het afgelopen seizoen met Union Berlin naar de Bundesliga. Op het hoogste niveau presteren de hoofdstedelingen vooralsnog boven verwachting met een tiende plaats. De aanvaller heeft een belangrijk aandeel in het succes. Hij scoorde al acht keer in veertien optredens, waarvan hij er dertien begon als basisspeler.

De 1.90 meter lange Andersson mag zich dan ook in de belangstelling verheugen van tal van clubs. Volgens BILD zijn naast Ajax ook Celtic, Villarreal, Brighton & Hove Albion en een half dozijn Bundesliga-clubs aanwezig bij de wedstrijd tegen Paderborn. Union Berlin-coach Urs Fischer is desondanks niet bang om zijn topscorer te verliezen. "Helemaal niet. Op dit moment is hij nog hier en ik hoop dat hij scoort in de laatste drie wedstrijden. Voor mij telt dat nu. En we zijn goed voorbereid."

Over de contractsituatie van de Zweedse international bestaat overigens wat onduidelijkheid. Zijn verbintenis leek komende zomer af te lopen in Berlijn, maar zijn werkgever is van mening dat dat niet het geval is. Union Berlin verlangt dan ook een transfersom voor Andersson.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws