Bournemouth komt met blessure-update: Aké heeft laatste duel mogelijk gespeeld

Bournemouth komt met blessure-update: Aké heeft laatste duel mogelijk gespeeld

13-12-2019 12:25
9

Nathan Aké staat tot zes weken aan de kant met een hamstringblessure. Dat heeft Bournemouth-manager Eddie Howe vrijdag bevestigd. De Oranje-international heeft zijn laatste duel voor The Cherries mogelijk al gespeeld.

De absentie van Aké is een forse tegenvaller voor Bournemouth, dat zijn laatste vijf duels in de Premier League verloor. De 24-jarige verdediger mist zaterdag uitgerekend het treffen met zijn oude club Chelsea. Ook de wedstrijden tegen Burnley, Arsenal, Brighton & Hove Albion en West Ham United tijdens het drukke schema rond de feestdagen gaan aan zijn neus voorbij.

Mogelijk heeft Aké zijn laatste duel voor Bournemouth dus al gespeeld. Het is niet uitgesloten dat hij in januari vertrekt nu Chelsea en Manchester City interesse tonen. Zelf blijft de Nederlander rustig onder alle transferverhalen. "Ik heb het enorm naar mijn zin bij Bournemouth, de plek waar ik woon is geweldig. En de club is een echte familieclub. Ik wil ook niet te ver vooruitkijken, in het voetbal leef je van seizoen tot seizoen en wedstrijd tot wedstrijd. We zullen wel zien", zegt hij tegen Voetbal International.