Wormuth woest op KNVB: 'We zijn een democratie, maar dit is geen gerechtigheid'

Wormuth woest op KNVB: 'We zijn een democratie, maar dit is geen gerechtigheid'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 13:53vr 13-12-2019 om 13:53

Frank Wormuth kan niet leven met het besluit van de KNVB. De voetbalbond heeft Joey Konings een schorsing van twee wedstrijden opgelegd naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Sparta.

Konings kreeg een rode prent op Het Kasteel wegens gevaarlijk spel richting Jurgen Mattheij. De tuchtcomissie ging over tot een schorsing van drie duels, waarvan een voorwaardelijk. Heracles tekende vervolgens beroep aan, waarna de KNVB besloot dat de schorsing terecht was. Dit tot ontsteltenis van Wormuth: "Ik accepteer als trainer het oordeel van een commissie, we zijn een democratie, maar dit is geen gerechtigheid."

De Duitser beargumenteert zijn standpunt tegenover Tubantia. "Ik wil twee dingen opmerken over de situatie. Als je kijkt naar de beelden, dan denk je: 'oh, dat ziet er gevaarlijk uit', dat is de emotionele kant. Maar kijk je naar de feiten, dan ligt het anders. Het is ook gevaarlijk spel van Mattheij", briest Wormuth.

"Hij is een verdediger en gaat vol voor de bal, perfect, dat zou ik ook van mijn verdedigers vragen. Konings krijgt een kans en gaat op hoge snelheid naar de goal. Ze riskeren op dat moment allebei wat, spelen beide gevaarlijk. Ik vind dat dat gezegd moet worden", besluit de oefenmeester.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws