Buitenlandse trainer voor lange termijn getipt bij PSV: 'Ik zou daar op inzetten'

Buitenlandse trainer voor lange termijn getipt bij PSV: 'Ik zou daar op inzetten'

16-12-2019 16:22 Laatste update: 16:27
67

De eventuele opvolger van interim-trainer Ernest Faber bij PSV zal geen interne kandidaat zijn, zo voorspelt Maarten Wijffels. De PSV-watcher van het Algemeen Dagblad stelt dat Ruud Van Nistelrooij er nog niet klaar voor is en dat er zomaar eens een buitenlandse trainer kan worden aangesteld voor de lange termijn.

"De Nederlandse trainers liggen niet voor het oprapen", opent Wijffels zijn toelichting op een eventuele aanstelling van een buitenlander. "Buitenlanders zijn natuurlijk trainers die een duidelijke visie hebben, dan kom je misschien bij Duitse trainers uit. Wat ik ook wel zie in combinatie met het innovatieve wat PSV altijd wil zijn. Dus ik zou daar op inzetten."

Ondanks die verwachting ziet Wijffels ook een aantal interessante Nederlandse kandidaten voor PSV, mocht ervoor gekozen worden om na dit seizoen een opvolger voor de maandag aangestelde Faber te zoeken. "Peter Bosz zou bijvoorbeeld echt wel bij PSV passen, maar ik denk niet dat hij uit de Bundesliga terugkomt. En een trainer als Alfred Schreuder zou ik ook wel interessant vinden, alleen ik weet niet of dat haalbaar is."

In de AD Voetbal podcast van maandag geeft Wijffels aan dat hij in ieder geval geen interne opvolger verwacht bij PSV. "Wat je wel al kunt zeggen alvast: voor de opvolging op lange termijn zal PSV niet intern kijken. Het idee is wel om eigen trainers op te leiden, maar Van Nistelrooij is daar nu niet klaar voor en hij is nog aan het kijken: wat wil ik eigenlijk?"

Ook de namen van Guus Hiddink en Louis van Gaal worden genoemd als mogelijke nieuwe trainers, maar dat gaat sowieso niet gebeuren volgens Wijffels, die in een tweet benadrukt dat Van Gaal 'sowieso niet' naar PSV gaat terwijl ook Hiddink het niet zal worden. "Ik kan me niet voorstellen dat PSV daar voor de langere termijn nog aan begint."

Alvast even melden: Louis van Gaal gaat sowieso niet naar #PSV. Was uitdagend geweest, wat mij betreft, dat wel. https://t.co/s6P6NlCMyP

— Maarten Wijffels (@m_wijffelsAD) December 16, 2019