Ajax zoekt 'type Marc Overmars', Verweij helpt Ajax-gerucht de wereld uit

Ajax zoekt 'type Marc Overmars', Verweij helpt Ajax-gerucht de wereld uit

20-12-2019 18:09
108

Ajax zoekt 'een type Overmars', vertelt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf. De kans is groot dat de club de transfermarkt opgaat na de blessures van Zakaria Labyad, Quincy Promes en David Neres.

"Het is heel belangrijk is dat hij direct inzetbaar is", zegt Verweij. Hij weet waar Ajax naar op zoek is. "Op het scoutingslijstje staat 'type Overmars': een speler met snelheid en diepgang. Zoals Marc Overmars vroeger was, een buitenspeler die Ajax door de absentie van Promes en Neres heel erg mist."

Verweij helpt een gerucht de wereld uit. Ajax wekte verbazing door Banfield-speler Ignacio Gonzalez te volgen op social media, maar volgens de Ajax-watcher is er van belangstelling geen sprake. Gonzalez is een negentienjarige middenvelder uit Argentinië die in het tweede elftal van Banfield speelt. "Het is een middenvelder die opeens gevolgd werd door de social media accounts van Ajax. Daar werd ik op attent gemaakt."

"In huize Verweij gaan dan toch alle alarmbellen af om te kijken of dat serieus is. Die jongen heeft nog geen minuut in het eerste gemaakt. Ik heb een aantal mensen gesproken die bekend zijn in Zuid-Amerika. Die konden het zich niet voorstellen dat het een speler voor Ajax is. Na twee uur bellen ben je erachter dat dat inderdaad niet zo is. Áls Ajax in de winterstop een versterking haalt, waar het wel naar uitziet, dan zal dat een aanvaller zijn."